Activiteiten overzicht

Cursussen en workshops

Volg een klimcursus in de rots, een praktische workshop over bijvoorbeeld bergwandelen of reddingstechnieken of een alpine basiscursus om veilig op pad te gaan. De NKBV Regio Haaglanden biedt allerlei activiteiten aan.

 

Overzicht cursussen

Cursus outdoor voorklimmen

Klim je al een tijdje in de hal en zou je graag zelfstandig op rots willen klimmen? Dan is dit de cursus voor jou!

De cursus is erop gericht om deelnemers op een veilige manier kennis te laten maken met het buiten klimmen en op te leiden tot zelfstandig klimmers. Aan het einde van de cursus word je geëxamineerd voor het Klimvaardigheidsbewijs Outdoor Voorklimmen Single Pitch. Dit betekent dat je zelfstandig behaakte routes van één touwlengte kunt klimmen. De cursus Outdoor Voorklimmen bestaat uit twee instructiedagen bij Monte Cervino in Bergschenhoek en twee weekenden in de Ardennen.

Wie wil, kan daarna verder gaan voor het Klimvaardigheidsbewijs Outdoor Voorklimmen Multi Pitch en/of mee gaan met de gezellige gevorderden-weekends om meer ervaring op te doen in verschillende klimgebieden. Deze cursus is bedoeld voor mensen die gaan beginnen met buiten-klim-instructie. Ben je al een aantal weekends mee geweest, dan is er later in het jaar nog een los instructieweekend om verder te gaan met jouw klim-opleiding.

Als NKBV-regio organiseren we al jaren buiten-klim-instructie voor en door klimmers uit de regio Haaglanden. Het geven van instructie en de organisatie van de activiteiten worden allemaal gedaan door vrijwilligers. Dit zijn zelf enthousiaste klimmers, die het leuk vinden om hun kennis te delen met anderen. Natuurlijk zijn ze daarvoor professioneel opgeleid volgens de richtlijnen van de NKBV.

Opbouw van de cursus

De Cursus Outdoor Voorklimmen is in principe toegankelijk voor iedereen die een Indoor Toprope klim-status heeft bij een klimhal. We raden echter aan eerst ook een cursus Indoor Voorklimmen te volgen bij een klimhal. Daarmee is het voorklimmen zelf niet meer helemaal vreemd voor je en kun je je helemaal richten op de nieuwe aspecten als touwtechnieken en de (totaal andere) ervaring van het klimmen op rots.

De instructiedagen bij Monte Cervino wordt voor een groot deel gebruikt voor het aanleren van technieken zoals ombouwen en abseilen en vormt een extra moment om te oefenen met voorklimmen. Tijdens de weekenden in België wordt dan zoveel mogelijk gefocust op het klimmen in de rots. Op de zaterdag van het tweede weekend wordt je geëxamineerd, en de zondag erna ben je vrij om zelf te gaan klimmen en je succesvolle examen hiermee te vieren. Na afloop ontvang je het klimvaardigheidsbewijs Outdoor voorklimmen.

Zoek deze activiteit op in de agenda

Overzicht workshops