Activiteiten overzicht

Wandelen

Vanuit NKBV Regio Haaglanden organiseren we verschillende soorten wandelactiviteiten. Voor alle leden uit onze regio die het leuk vinden om een eind te wandelen met andere wandelliefhebbers.

In het overzicht staat ons programma beschreven.

Overzicht wandelactiviteiten

Wandelen bij NKBV Haaglanden

Ons programma bestaat uit verschillende activiteiten zoals:
- dag wandelingen in de omgeving of iets verder weg in Nederland. Dit zijn meestal wandelingen van 17-22 km waarbij gezelligheid voorop staat. We hebben een rustig wandeltempo (denk aan 4,5 km/uur) en maken graag gebruik van een koffiepauze onderweg als we een leuk plekje tegenkomen. De wandelingen zijn op zondag en starten over het algemeen om 10 uur en rond 15 uur zijn we klaar, waarbij velen graag nog even ergens neerstrijken voor een gezellig drankje samen.

- alpine conditietraining: dit is een nieuw programma dat we in 2021 voor het eerst organiseren. In een combinatie van een aantal gezamenlijke pittige wandelingen en tips voor tussentijdse trainingen is de alpine conditietraining erop gericht om fit te worden voor de bergen. Het wandeltempo ligt hier ook duidelijk wat hoger (5 a 6 km/uur) en er zijn wat minder pauzes onderweg.

- wandel weekenden in de Ardennen of Duitsland. De wandel weekenden organiseren we soms gecombineerd met klim weekenden, zodat ook NKBV-ers mee kunnen die een dag willen wandelen en een dag willen klimmen. Deze weekenden gaan we meestal met elkaar kamperen, maar soms hebben we een weekend vanuit een hut of eenvoudig pension. We organiseren dan 2 leuke wandelingen (of 3 bij een lang weekend) om samen te wandelen. Soms kunnen we hier specials van maken. Zo hebben we nog het idee om een keer in de winter een bikkelweekend in de Ardennen te organiseren... Een pittige uitdaging met bivak in de sneeuw (met wat geluk).

Zoek deze activiteit op in de agenda

Voor het komende jaar hebben we al een aantal wandelactiviteiten gepland, zet ze vast in je agenda: (alles natuurlijk onder voorbehoud van de coronamaatregelen).

DAGWANDELINGEN:

20 februari: Wandeling Zoetermeerse Meerpolder. Meer informatie lees je in de agenda

6 maart: Polderwandeling Krimpenerwaard en langs vogelplas bij de Hooge Boezem. Meer informatie lees je in de agenda

Heb je interesse in wandelactiviteiten? Hou deze site en onze nieuwsbrief in de gaten.

Wij organiseren deze wandelactiviteiten met een paar gezellig vrijwilligers vanuit de wandelcommissie. Daar zijn we ook altijd op zoek naar versterking.

Vind je het leuk om dit soort activiteiten te organiseren? Neem dan graag contact op met Sonja via: wandelen@nkbvhaaglanden.nl