Bergsportbasiscursus zomer

Bergsportbasiscursus zomer

Vindt plaats op tot en met

Bergsportbasiscursus Zomer-> Let op: ivm onzekerheid toegankelijkheid Alpen ivm Corona zijn we op dit moment bezig om een korter, alternatief programma (lang weekend) in Nederland te ontwikkelen. Hou deze website in de gaten. Binnenkort volgt meer info!

Praktijkweek Kals am Grossglockner

Data:                                      19 tot en met 24 juli 2020

Locatie:                                  Kals am Groβglockner

Activiteit:                                6-daagse basiscursus voor de bergsport voor volwassenen, huttentocht

Begeleiding:                        Met Bep

Conditie:                               Je kunt 6 uur lopen met een middelzware rugzak

Slechts 6 plaatsen beschikbaar, boek snel want vol is vol! De praktijkweek gaat door bij 4 deelnemers.

Wat gaan we doen?

Efficiënte en veilige voortbeweging over alpien basisterrein (blokken, puin, sneeuw, beek, steil gras), tochtenplanning, risicomanagement (3x3 zomer in de praktijk), oriëntatievaardigheden, basis weerkunde, navigeren… deze 6-daagse basiscursus voor de bergsport is een must voor iedereen die zelfstandig meer uitdagende bergwandelingen wil gaan doen en/of zich wil voorbereiden op een C1 cursus van de NKBV.

Het Nationaal Park Hohe Tauern is een van de grootste natuurgebieden in de Alpen. Het gevarieerde berglandschap biedt ons volop mogelijkheden om zaken als tochtenplanning, oriëntatie, basis weerkunde en risicomanagement in de praktijk te oefenen. Halverwege de week zoeken we het hogerop en krijg je les in het lopen op blokken, in puinvelden, steil gras en sneeuwvelden. Je krijgt navigatieopdrachten, we doen een oefening in het oversteken van een beek en het remmen op sneeuw. Allemaal zaken die je niet in een klaslokaal kunt leren. Met als hoogtepunten: een workshop gletsjerkunde aan de voet van de Grossglockner, beklimming van een uitdagende wandeltop, een flora workshop, fascinerend uitzicht en inzicht in de geschiedenis van de aarde. Het programma is, zoals altijd in de bergen, onder voorbehoud van de heersende condities en het weer.

“Voor wie niet alleen over goed begaanbare en gemarkeerde paden wil bergwandelen”

“Super aanloopcursus naar een C-1 cursus van de NKBV”

“Ik kijk nu heel anders naar de bergen!”

 

Prijs: euro 699     Uitgebreide reisbeschrijving

Inclusief: begeleiding door bergwandelgids in kleine lesgroep, lesmateriaal, leenkompas indien nodig.

De tocht valt onder de eindverantwoordelijkheid en de reisvoorwaarden van Met Bep

Exclusief: reiskosten, half pension en overnachtingen (denk aan ±€55 per nacht+HP in de hutten), drankjes/lunches, materiaal conform paklijst, bergsportverzekering (verplicht), annuleringsverzekering (aan te raden), kosten bij onvoorziene omstandigheden

Zelf regelen: verblijf voorafgaand en na afloop van de cursus.

Een buitenkans, want nergens anders krijg je zoveel persoonlijke begeleiding vanwege een kleine groepsgrootte. Het leuke van de begeleiding door een bergwandelgids is dat je naast de praktische lessen ook veel informatie krijgt over flora, fauna en geologie. Leren en beleven tegelijk!

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Bep Maltha

Inschrijven is mogelijk tot 28 juni 2020.

Totaal prijs: € 699.00

Je aanmelding betreft een boeking bij Met Bep en een acceptatie van de reisvoorwaarden en privacystatement van Met Bep. Je ontvangt een boekingsbevestiging en factuur van Met Bep. Een aanbetaling van € 175 is vereist. De paklijst vind je in de uitgebreide reisbeschrijving. Met je aanmelding ga je er mee akkoord dat je contactgegevens worden gedeeld met de overige deelnemers voor carpoolen.