Instructie Outdoor Voorklimmen Bergschenhoek

Instructie Outdoor Voorklimmen Bergschenhoek

Vindt plaats op

Instructie Outdoor Voorklimmen voor halklimmers die in de rotsen willen leren voorklimmen.

Deze dag is bedoeld voor hen die de overstap willen maken van halklimmen naar Outdoor Voorklimmen, of daar tenminste interesse in hebben. Door op deze dag al veel technieken te leren, kunnen we bij de instructieweekenden in de rotsen meer klimmen. Het is niet nodig om NKBV lid te zijn, maar we verwachten wel dat je tenminste een klimmer die toprope klimt (zoals gangbaar in de Nederlandse klimhallen) kunt zekeren.

Specifieke informatie over deze instructiedag:

  • Locatie:               Monte Cervino, Hoeksekade 141 in Bergschenhoek
  • Tijd:                     We verzamelen om 10 uur en klimmen door tot uiterlijk 17 u.
  • Kosten:                € 17,50 inclusief toegang en instructie, maar exclusief reiskosten
  • Contactpersoon:  nnb

 Cursusstructuur, cursusmateriaal en voortgang

Als cursusmateriaal gebruiken we het Cursusboekje Outdoor Voorklimmen. De instructie wordt gegeven door instructeurs uit de regio die zijn opgeleid volgens de landelijke NKBV richtlijnen. We proberen te regelen dat iedere instructeur aan slechts twee cursisten instructie geeft. 

We gebruiken een voortgangsformulier zodat je kunt wat je allemaal hebt gedaan, en wat je nog moet leren. Wij nemen deze formulieren steeds mee in een ordner. Wij vinden het als instructeurs ook prettig als zo'n formulier gebruikt wordt, zodat we bij het begin van de dag kunnen zien hoe ver je bent, en waar we ons op moeten richten.

Het reizen

Voor deze instructiedag wordt geen carpool gemaakt. Iedereen komt op eigen gelegenheid. Mensen voor wie dat lastig is (bij gebrek aan een auto) kunnen de organisator (zie boven) vragen om contactgegevens van andere deelnemers, teneinde te kunnen carpoolen.

Meenemen

Er wordt verwacht dat je je eigen klimgordel en klimschoentjes hebt, en die meeneemt. Ander klimmateriaal dat je hebt neem je ook gewoon mee. Warme kleding en/of regenkleding worden aanbevolen. Touwen en ander materiaal (helmen, setjes, karabiners, slinges, prusiktouwtjes, zekerapparaten) nemen wij mee.

Reservelijst

We hebben de ervaring dat cursisten zich vaak eerder inschrijven dan de instructeurs. Vaak weten we pas wat korter voor de activiteit hoeveel instructeurs er mee gaan, en daardoor hoeveel cursisten we kunnen behappen bij het geven van instructie. Daarom zetten we het maximaal aantal deelnemers niet helemaal open, en dit kan betekenen dat er cursisten op de reservelijst komen. We nemen altijd zoveel mogelijk cursisten mee, maar we kunnen dit pas kort voor de activiteit precies bepalen. Vaak kunnen we deelnemers van de reservelijst toch meenemen. Daarom heeft het wel degelijk zin om je in te schrijven, ook als de activiteit vol is geboekt. Als je mee kunt krijg je bericht van de organisator van het instructie-activiteit. Het staat je vrij om bij de organisator te informeren hoe het er voor staat.

Zelfstandig klimmers

Ook zelfstandig klimmers (klimmers met klimvaardigheidbewijs outdoor voorklimmen) zijn van harte welkom voor herhaling of bijscholing.

Het klimvaardigheidsbewijs Outdoor Voorklimmen

Het is niet toegestaan om op Monte Cervino examen te doen voor het klimvaardigheidsbewijs Outdoor Voorklimmen. Deze dag is dus alleen om technieken te leren en te oefenen.