NIEUW!! Cursus Outdoor Voorklimmen Single pitch

NIEUW!! Cursus Outdoor Voorklimmen Single pitch

Vindt plaats op tot en met

Instructie Outdoor Voorklimmen voor halklimmers die in de rotsen willen leren voorklimmen.

Cursus Outdoor Voorklimmen

Klim je al een tijdje in de hal en zou je graag zelfstandig op rots willen klimmen? Dan is dit de cursus voor jou!

Als NKBV-regio organiseren we al jaren buiten-klim-instructie van en voor klimmers uit de regio Haaglanden. Het geven van instructie en de organisatie van de activiteiten worden allemaal gedaan door vrijwilligers. Dit zijn zelf enthousiaste klimmers, die het leuk vinden om hun kennis te delen met anderen. Natuurlijk zijn ze daarvoor professioneel opgeleid volgens de richtlijnen van de NKBV.

De cursus Outdoor Voorklimmen bestaat uit één instructiedag bij Monte Cervino in Bergschenhoek en twee weekends in de Ardennen.

De cursus is erop gericht om deelnemers op een veilige manier kennis te laten maken met het buiten klimmen en op te leiden tot zelfstandig klimmers. Aan het einde van de cursus word je geëxamineerd voor het Klimvaardigheidsbewijs Outdoor Voorklimmen Single Pitch. Dit betekent dat je zelfstandig behaakte routes van enkele touwlengtes kunt klimmen.

Wie wil, kan daarna verder gaan voor het Klimvaardigheidsbewijs Outdoor Voorklimmen Multi Pitch en/of mee gaan met de gezellige gevorderden-weekends om meer ervaring op te doen in verschillende klimgebieden. Deze cursus is bedoeld voor mensen die gaan beginnen met buiten-klim-instructie. Ben je al een aantal weekends mee geweest, dan is er later in het jaar nog een los instructieweekend om verder te gaan met jouw klim-opleiding.

 

Opbouw van de cursus

De Cursus Outdoor Voorklimmen is in principe toegankelijk voor iedereen die een Indoor Toprope klim-status heeft bij een klimhal. We raden echter aan eerst ook een cursus Indoor Voorklimmen te volgen bij een klimhal. Daarmee is het voorklimmen zelf niet meer helemaal vreemd voor je en kun je je helemaal richten op dingen als touwtechnieken en de (totaal andere) ervaring van klimmen op rots.

De instructiedag bij Monte Cervino wordt voor een groot deel gebruikt voor het aanleren van technieken zoals ombouwen en abseilen en vormt een extra moment om te oefenen met voorklimmen. Tijdens de weekends in België kan dan zoveel mogelijk geklommen worden.

Op de zondag van het tweede weekend wordt je geëxamineerd.

  

Materiaal

 Materiaal als verschillende zekerapparaten, karabiners, setjes, prusiktouwtjes en bandschlinges kun je bij ons huren. Materiaalhuur is inbegrepen bij de prijs van de cursus. Ook voor klimtouwen wordt gezorgd.

Voor een gordel, klimschoentjes en een helm moet je zelf zorgen.

 

Overnachten

We overnachten in een hut, op een camping of op een bivakveld. Voor ieder weekend zal de organisator van te voren laten weten waar er overnacht wordt. Voor de overnachting op een camping of bivakveld moet je zelf een tent, slaapzak en matje meenemen. Koken doen we gezamenlijk.

  

Vervoer

 

We gaan ervan uit dat deelnemers op eigen gelegenheid naar Monte Cervino kunnen komen. Mocht dat niet zo zijn, neem dan contact op met de organisator.

Voor de weekends regelen we een carpool. De reiskosten worden onderling per auto bepaald.

 

Nodig

Om deel te nemen aan de cursus moet je lid zijn van de NKBV en in het bezit van een bergsportverzekering en een klimjaarkaart (te bestellen via de NKBV website).

Bij een groot aantal inschrijvingen moeten we de voorkeur geven aan mensen uit de regio Haaglanden.

 

 

Kosten

 

De kosten voor de cursus zijn 150 euro.

Dit is inclusief: organisatie, instructie, avondeten op de zaterdagen, ontbijt en lunch op de zondagen en overnachting

exclusief: entree Monte Cervino, kosten vervoer, verzekering en klimjaarkaart

Datum

Zaterdag 14/09                                                  Instructiedag op Besrschenhoek

Zaterdag/Zondag 21/09 – 22/09                        Instructieweekend Hotton

Zaterdag/Zondag 12/10 – 13/10                        Instructieweekend Yvoir

Let op!

Het is niet mogelijk om voor een enkele instructieactiviteit op te geven, Inschrijven geldt voor de hele reeks van drie instructieactiviteiten.

Omdat we afgelopen jaren ook veel klimmers van buiten de regio Haaglanden hebben mogen verwelkomen en omdat we beperkt aanbod hebben in onze instructieactiviteiten, willen we voorrang geven aan cursisten uit de regio Haaglanden. Wanneer er plekken over zijn, zijn klimmers van buiten de regio haaglanden ook welkom.

Inschrijving kan vanaf 7 Juli op de website