Rondwandeling vanaf Station Maarn naar de Zanderij, Hoog Moersbergen en Huis te Maarn

Rondwandeling vanaf Station Maarn naar de Zanderij, Hoog Moersbergen en Huis te Maarn

Vindt plaats op

Datum: 15 november 2020.

Verzamelen om 10 uur op de kleine parkeerplaats bij het station. Tuindorpweg, Maarn

 

Evt. parkeren verderop in de straat of een wat grotere parkeerplaats aan het Van Hemert tot Dingshofplein is ook mogelijk. Let op parkeerplaatsen met blauwe zone, waar je maar max. 2 uur mag parkeren. Het is mij niet bekend of dit ook voor de zondag geldt.

Vanaf het station lopen we eerst onder het spoorviaduct door, dat iets verderop in de straat te vinden is en slaan we vervolgens na dit viaduct rechtsaf en blijven rechtdoor lopen tot we bij een metalen hek komen. Daar begint deze, meest groene en over onverharde paden, mooie wandeling. Deze paden gaan omhoog en omlaag over de landgoederen in het bos. We lopen eerst de Zanderij (zandgroeve) in en komen uit bij het Zwerfsteneneiland, een bijzondere collectie keien uit de voorlaatste ijstijd. Nadat we dit Zwerfsteneneiland bekeken hebben, voor wie daar interesse in heeft, volgen we de oever van de plas en komen na de oversteek van een mooi gelegen, lange brug later uit bij een wel hele hoge trap van ca. 180 treden. Via deze trap lopen we vanuit de zandgroeve omhoog naar de heuvelrug en steken via een glooiende grasvlakte over naar landgoed Hoog Moersbergen. Na het oversteken van de provinciale weg lopen we richting Huis te Maarn en later via een stijgend recht bospad, komen we uit op een landgoedweide, met rechts een monumentaal wit landhuis. Daar slaan we linksaf en gaan via mooie bospaden, die af en toe onderbroken worden door open heide- en grasveldjes op de heuvelrug en landgoed De Pol, via de Buurtsteeg weer terug naar station Maarn. 

Deze wandelroute is ca. 15 km en zeker de moeite waard.

Alle deelnemers zijn zelf verantwoordelijk voor het voldoende meenemen van eigen eten en thermosfles of ander drinken voor onderweg en eigen benodigde materialen, zoals goede wandelschoenen en (regen-)kleding. We komen onderweg geen horeca tegen. In Maarn is vlak bij het station een restaurant, waar we naar afloop nog even wat kunnen napraten over deze mooie wandeling.

Maximaal aantal deelnemers: 20 personen 

Als er vragen zijn over deze of andere wandelactiviteiten van NKBV Haaglanden, graag per mail aan: wandelen@nkbvhaaglanden.nl