Covid-19 update

Covid-19 update

Door de toename in het aantal besmettingen met Covid-19 in Noord- en Zuid-Holland zijn deze provincies door België en Duitsland tot rood gebied verklaard. Zolang dat zo is, gaan we met de regio dus niet naar deze landen.

De maatregel houdt in dat niet-essentiële reizen van Nederlanders uit deze provincies naar Duitsland niet zijn toegestaan. De regels in België zijn minder duidelijk maar hebben dezelfde strekking. 

Voor ons, als NKBV-regio in Zuid-Holland heeft dit natuurlijk gevolgen. We hebben de klimweekends in september afgelast en die oktober en november blijven op dit moment op de agenda staan onder voorbehoud. We hopen dat de situatie zal verbeteren in de komende maand zodat de reisadviezen weer aangepast kunnen worden. Wie zich inschrijft voor een activiteit in België of Duitsland krijgt uiterlijk een week van tevoren bericht van de organisator of het weekend doorgaat. 

Hoe vervelend dit soort veranderende regels ook zijn voor onze sporten, natuurlijk begrijpen en steunen we de reden hierachter: het tegengaan van de verspreiding van een gevaarlijke ziekte. We hopen uiteraard dat jullie allemaal gezond zijn maar willen toch iedereen aanraden om de maatregelen van onze buurlanden te respecteren en zolang dit reisadvies geldt niet te gaan klimmen of wandelen in België of Duitsland.